top of page

Syksyn 2016 LAN-tapahtuma

Perinteinen LAN-tapahtuma pidettiin koululla 16.12 – 17.12, joka ajankohdaltaan nimesi LAN-tapahtuman ”pikkujoululaneiksi”, mutta tämä nimi oli vain huumorillisessa mielessä käytössä järjestäjien taholta, mitään jouluista ei tapahtumassa ollut.

Perjantaina tapahtuma alkoi normaalisti liikuntasalin rakentamisella, joka sai helpotusta viime lanien tapaan ”YTL-Laatikoilla”, joiden avulla nettikaapeloinnin ja virrantuonti paikkojen luo on huomattavasti helpompaa. Tällä kertaa elämää helpottivat uudet ”YTL-Laatikot”, joiden kaapelointi oli parantunut viime vuodesta ja rikkinäisten pistokkeiden ja kaapeleiden määrä väheni huomattavasti.

LANien aloittelua, verkon rakentelua ja omien koneiden virittelyä.

Osallistujat alkoivat saapua tasaista tahtia, viimeisimmät ennen kello 20:tä. Väkeä oli ihan kiitettävästi, joista suurempi osa oli toisen vuosiluokan ICT:läisiä. Yllätyksenä ja pettymyksenä oli ensimmäisen vuosiluokan ICT:läisten vähäisyys, sillä yleinen ajatus oli että heitä tulisi enemmän. Myös muutamat yleislinjalaiset osallistuivat myös tapahtumaan.

Perjantai kului sujuvasti ja illan kohokohtana oli perinteeksi muodostunut CS:GO-turnaus, joka oli tällä kertaa vielä Eemeli Hämäläisen ja Tuomo Valkosen lopputyö. CS:GO-turnaus on yleensä suosituin yhteistapahtuma, joka vetää porukkaa mukaan. Muita pienempiä kilpailuja ja turnaustyyppisiä pelejä pidettiin illan kuluessa. CS:GO-turnaus ei ollut tapahtuman ainoa lopputyö, tärkeässä osassa oli myös allekirjoittaneen lopputyö, joka oli tapahtuman aikana testauksessa. Tämä lopputyö oli SIP-pohjainen puhelinjärjestelmä, joka tuotti sisäpuhelimen lukitun alaoven ja salin väliin, näin saimme hoidettua oven avaamisen kätevästi.

Lauantai aamuna tilanne oli perinteinen, suuri osa istui unisena tietokoneillaan vieläkin pelaten, mutta osa nukkui ympäri salia. Ensimmäiset alkoivat jo tekemään lähtöä ennen kello 10 ja viimeisimmät lähtivät kello 12 tienoilla. Salin siivous kävi ripeästi, mutta ainoana kunnolla nukkuneena passitin väsyneen järjestäjä tiimin koteihinsa nukkumaan ja jäin yksin viimeistelemään salin siivouksen.

Tapahtuma oli onnistunut ja suurempia vastoin käymisiä ei ollut. LAN:it ovat usein ICT:läisiä yhdistävä tapahtuma, jolloin linjalaiset pääsevät vertailemaan tietokoneitaan ja pelaamaan tiettyjä pelejä joiden nettipeluu ominaisuudet ovat jo loppuneet. Erityisin tällä kertaa oli Konstan tuoma NES konsoli, jonka kanssa pelattiin perinteistä Super Mariota, sekä Duck Hunttia.

Allekirjoittanut kiittää kaikkia osallistujia ja toivoo että jatkossakin LAN:it järjestetään kunnialla.

Antti Kannisto 14D


bottom of page