top of page

Harppi-festarit 2022

Lauantaina 12.11.2022 Kerttulin lukion pihalle kokoontui melkein 30 ICT-linjalaista valmiina lähtemään Harppi-tiedefestareille. Abit ja kakkoset varmasti jo innolla odottaen, ensimmäisen vuoden opiskelijat vielä hieman epävarmoja tulevasta. Nousimme 9.15 opettajien johdolla bussin kyytiin ja kahden tunnin rattoisan ja hyvän seuran täytteisen bussimatkan päätteeksi saavuimme Maunulan yhteiskoulun pihaan. Festareilla oli heti saapuessa paljon porukkaa ja hyvää meininkiä. Tapahtumatilat olivat toki aluksi hieman täyteen ahdettua, mutta alkuluennon lähestyessä porukka kasaantui saliin. Aivotutkija Katri Saarikivi kertoi alkuluennollaan empatian ja yhteistyön neurotieteestä erittäin yleistajuisesti ja tiivistetysti, jonka jälkeen pääsimme nauttimaan koko tapahtuman annista.


Tapahtuma koostui siis työpajoista ja non-stop ohjelmasta. Omina työpajoina kävin pakohuoneessa sekä dominopala-logiikkaporttien rakennushetkessä. Pakohuone sujui surkeasti käytännön ongelmien ja pienen tyhmyyden ansiosta, mutta ei ongelmat ainoastaan minusta johtuneet. Dominopalojen kasaaminen oli hauskaa aivo- ja tasapainoharjoitusta ja erittäin ICT-lukio aiheista toimintaa. Muita työpajoja oli kemiallisista seoksista, fysiikan luentoihin ja matemaattisiin ongelmiin. Yleinen kommentti kavereita haastatellessa oli, että jokaisessa pajassa viihtyi ja yleensä saattoi jotain oppiakin.

Non-stop ohjelmassa oli shakkia, Rubiikin kuutioita, muita lauta- ja videopelejä, ja varmasti jotain mitä en edes ehtinyt näkemään. Tekemistä siis varmasti riitti, ja itseäkin ehti harmittamaan, kuinka vähän esimerkiksi shakin pelaamiseen jäi aikaa. Meille myös meinasi iskeä pettymys, kun virallinen D&D tuokio oli peruttu, mutta saimme oman kaverimme vetämään hieman roolipeliä pienelle porukalle, joka koostui niin Kerttulilaisista kuin täysin ulkopuolisistakin. Osa viettikin roolipelien parissa melkein koko päivän.


Mainittakoon vielä, että ruokatarjoilut olivat aivan loistavia, ja ilmaista limua oli jälleen tarjolla. Melkein uskaltaisin sanoa, että ihan ilmaisen ruuan takia kannatti festareille lähteä. Muutenkin tapahtuma oli järjestetty todella sujuvaksi ja organisoitu hyvin. Kotimatka bussilla oli aika kaoottinen ja väsymystä täynnä, mutta selvisimme Turkuun elossa ja täydellä väkimäärällä. Ihan rehellisesti suosittelen Harppi-festaria kaikille oleville ja tuleville ICT-lukiolaisilla ja juuri ihan hauskanpito mielessä. Ne tieteet nyt ovat semmoinen kiva ja hyödyllinen lisä siihen kylkeen! Kiitos Harppi-festarit!

Comments


bottom of page